Hyttene

HYTTENE

Du kan velge mellom fire modeller fra 25 – 35 kvm. Hyttene vil være helårsisolerte og monteres i massivtre med store vindusflater/skyvedører mot utsikten. De vil inneholde kjøkken, bad, senger, vann og avløp. Det vil legges opp til smarthusløsninger som «ring hytta varm», «overvåk temperatur», «vær» etc.  Det installeres WiFi og fiberoptiske kabler for TV til alle hytter.

Hyttene designes spesielt for området, og det legges vekt på arkitektoniske elementer som fremhever stedets unike beliggenhet. Tilhørende hver hytte vil det være parseller på om lag 200-250 m². Alle hyttene får parkering.

 

MASSIVTRE OG MILJØ

Alle vegger gulv, tak og terrasser produseres i massivtre, og monteres som et elementbasert byggesystem på samme måte som en flatpakke fra IKEA. Dette gir kort byggetid fordi hyttene produseres på fabrikk samtidig som gravearbeidet pågår. Fundamenteringen vil være enkel, for å minimere bruk av betong, og for å spare miljøet.

  • treverk er en tilgjengelig og kortreist ressurs i Norge
  • energieffektivt med tanke på produksjon, transport og montasje
  • gjenvinning og gjenbruk
  • reduksjon av utslipp (klimagasser) gir et bra CO² regnskap
  • luftkvalitet og inneklima bedres fordi tre ”puster”
  • svalt om sommeren, varmt om vinteren – et passivhus

 

PLAN OG PRIS

For at anlegget skal være drivverdig er det nødvendig med 97 hytter, og prisen pr. hytte skal gjøre det mulig for folk flest å kunne eie. Vi vil også kunne tilby gunstig finansiering.


Les mer om hyttene og prosjektet
Les prospektet